Tuusula myötätuulessa

Tuusulassa on eletty vuoden verran uutta pormestarimallia. Itselläni on takana saman verran sekä valtuustoa että kunnanhallitusta. Kokemuksesta voin sanoa, että Tuusulassa asiat ovat menneet oikeaan suuntaan. Uusi hallintomalli on soittautunut toimivaksi, ja tästä täytyy antaa tunnustusta kilpailevan puolueen pormestarille, Arto Lindbergille, joka kokeneena kuntapoliitikkona on hoitanut työnsä erittäin hyvin.

Myös Tuusulan kannalta tärkeitä asioita on saatu vietyä yhdessä eteenpäin. Keväällä 2017 vaalien yhteydessä luonnostelin paitsi omia tavoitteitani, myös ajatuksia siitä, miten Tuusulasta tehtäisiin kuntalaisille entistä parempi paikka asua, ja miten turvattaisiin heille laadukkaat ja kattavat palvelut. Samassa yhteydessä tuli pohdittua sitä, miten Tuusulaan saataisiin houkuteltua uusia asukkaita. Tuusula oli hukannut vetovoimansa, ja huolimatta hyvästä sijainnista kunnan asukasluku ei kasvanut. Tämä tuntui käsittämättömältä.

Tuusula siis tarvitsi, ja tarvitsee edelleen, vetovoimatekijöitä. Yksi näistä on toimiva joukkoliikenne. Askel oikeaan suuntaan otettiin kuluvan vuoden alussa, kun Tuusula liittyi osaksi HSL:ää.

Eilisessä valtuustossa otettiin iso askel kohti Moniota. Valtuusto päätti hyväksyä Monion lukio- ja kulttuuritalon laajuusvaihtoehdon 3 mukaisesti (hinta enintään 26,8 milj. euroa) sekä jatkaa hankkeen valmistelua ja kilpailuttaa tekijät. Päätettiin myös, että lopullinen rakentamispäätös tehdään erikseen siinä vaiheessa, kun hinta tiedetään. Monion eteneminen ilahduttaa itseäni, koska se oli yksi keskeisistä vaaliteemoistani, ja Tuusulan kaltainen sivistys- ja kulttuurikunta ansaitsee sen lippulaivakseen. Monio, ja ajamani IB-linja, joka nyt on menossa myös läpi, houkuttelevat varmasti uusia asukkaita kuntaan toimien näin isona vetovoimatekijänä.

Aina voi kuitenkin parantaa. Vain kasvava kunta on elinvoimainen kunta. Tuusulassa ei edelleenkään ole tarpeeksi eri kokoisia tontteja eri tarkoituksiin – niin yrityksille kuin yksityisille. Näihin liittyen myös myynnissä ja markkinoinnissa on paljon kehitettävää. Kaikkea ei voi laskea v. 2020 asuntomessujen varaan, vaikka se hieno tapahtuma tuleekin olemaan. Erityisesti jokelalaisena kaipaisin enemmän ponnistelua Peltokaaren tonttien markkinoimiseksi ja myymiseksi.

Vielä on edessä pari kunnanhallituksen kokousta, jonka jälkeen allekirjoittanut lomailee ansaitusti perheensä parissa. Yhteisten asioiden pariin palaan elokuussa. Toivotan kaikille hyvää kesää ja lämpimiä tuulia.

Jätä kommentti